Sıcak Tahin

Search Suggest

Kaymaklı Kırma Börek

Kaymaklı Kırma Börek
Kaymaklı Kırma Börek 
Malzemeler :

  • 4 Yufka
  • 400 Gr. Lor Peyniri
  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Yumurta
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 200 Gr. Kaymak

Üzeri İçin:

  • Çörekotu




Hazırlanışı
Yufkayı açıyoruz. Üzerine lor peyniri serpip alt kısımdan başlayarak büzüyoruz. Kenarlarından tutup öne doğru büküp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz.

Bir kaseye yoğurt, sıvıyağ, kaymak, 2 yumurta koyup çırpa teli ile çırpıyoruz. Yoğurt sosu böreğin üzerine sürüp iyice yediriyoruz.

Böreğin sosunu çekmesi için 20 dakika dinlendiriyoruz. Üzerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Yorum Gönder

Canlı Destek

WhatsApp hattımıza 7/24 mesaj yazabilirsiniz.

Güvenli Alışveriş

Sitemizden alışverişleriniz Kredi Kartınızla güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

24/7 Destek

Müşteri hizmetlerimizle her zaman iletişime geçebilirsiniz.