Sıcak Tahin

Search Suggest

Kayıtlar

Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek Tarifi

Malzemeler

  • 3 adetyumurta
  • 1 su bardağıtoz şeker
  • 1 su bardağıportakal suyu
  • 1/2 su bardağısüt
  • 1/2 su bardağıayçiçek yağı
  • 2,5 su bardağıun
  • 1 paketkabartma tozu
  • 1 adetrendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 adetrendelenmiş limon kabuğu

Kek kalıbını yağlamak için:

1 yemek kaşığıtereyağı

Üzeri için:

3 yemek kaşığıpudra şekeri

Pişirme Önerisi

Arzuya göre kek harcına tarçın ve unlanmış kuru üzüm ilave edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtalar ve toz şekeri oval bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip yumurta sarıları beyaz bir hal alana kadar bir mikser yardımıyla, yüksek devirde karıştırın.

  2. Ayçiçek yağı, süt, portakal suyu, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu katın. Özleşene kadar karıştırın.

  3. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin ve kıvam alana kadar kek harcını karıştırın.

  4. Kelepçeli bir kek kalıbını oda sıcaklığında tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kalıba boşaltın.

  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin. İçini çekip, dinlenen keki kalıbından çıkartın.

  6. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip, dilimledikten sonra servis yapın. Mis kokulu, üzeri çatlayana kadar puf gibi kabarmış keki sevdiklerinizle paylaşın.

Yorum Gönder

Canlı Destek

WhatsApp hattımıza 7/24 mesaj yazabilirsiniz.

Güvenli Alışveriş

Sitemizden alışverişleriniz Kredi Kartınızla güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

24/7 Destek

Müşteri hizmetlerimizle her zaman iletişime geçebilirsiniz.