Haşhaşlı Tahinli Burma Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.
Haşhaşlı Tahinli Burma Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ (çeyrek)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
İçi için
1 su bardağı haşhaş ezmesi
1 su bardağından 1 parmak eksik tahin yada sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Tahinli Burma Tarifi Yapılışı
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemeleriyle yumuşak hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin.
Unu yavaş yavaş ilave edin ele yapışması önemli püf noktası. Ve hamuru 8 dk. Boyunca devamlı alttan yukarı doğru çekerek yoğurun.
Streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
İçi için tüm malzemeyi karıştırın.
Mayalanan hamuru 6 bezeye bölün pasta tabağı büyüklüğünde elinizde açın.
Üzerine haşhaştan koyup diğer bezeleri de aynı şekilde tamamlayın.En üste haşhaş sürmeyin.
Hamuru alt üst ederek büyültün.
2 parmak genişliğinde şeritler keserek burun ve yağlı tepsiye kendi etrafında sararak yerleştirin.
Tepside 20 dk. Mayalandırıp yumurta sürün ve 175 derecelik ısıtılmış fırında güzelce pişirin.Afiyet olsun.