Hazırlama : 15
Pişirme : 20
Kaç Kişilik : 4
MALZEMELER;
3 adet yufka
5 veya 6 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI;
Önce bir kaseye tahin haşhaş ve sıvıyağı koyup güzelce karıştıralım.
İlk yufkamızı tezgaha serip tahin haşhaş karışımını sürüp göz kararı toz seker serpip 2. yufkayı da üstene serip tekrar karışım ve şeker serpip 3. yufkayı da koyup aynı işlemi yapalım.
Son katı da yapıp 16 eşit parçaya bölüp, üçgen dilimleri rulo saralım.
Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup böreklerimizi dizelim.
180 derece üstü hafif kızarasıya kadar pişirelim.
AFİYET OLSUN...